Nieuws

Update oogst 2015

De graanoogst is dit jaar voorspoedig verlopen. De weersomstandigheden waren goed, waardoor de tarweoogst in 10 dagen tijd er af was. De opbrengsten waren goed. Ook de gerst is onder goede omstandigheden van het land gehaald. Na de oogst is het gaan regenen, nu is het wachten op droog weer zodat we de groenbemesters kunnen gaan zaaien.

Dit jaar teelden we voor het eerst vlas. De weersomstandigheden tijdens het oogsten waren gunstig, over de opbrengst is nog niets bekend.

De erwten zijn geoogst en brachten een goede opbrengst. De stamslabonen staan er minder florissant bij, maar het is nog afwachten hoe dit afloopt.

Op diverse percelen aardappelen hebben we inmiddels proefrooiingen gedaan. De opbrengst zal veel lager zijn dan andere jaren, de groei op onze percelen loopt soms wel 30 procent achter op andere jaren.

Ook de uien lopen in groei duidelijk achter op andere jaren.

Bij dit bericht een sfeerimpressie van een aantal werkzaamheden in deze tijd van het jaar.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Uien laden 2014

Gevolgen wateroverlast

Op 13 oktober viel in 4 uur tijd 100 - 160 mm regen in ons werkgebied. Het was zo extreem dat de sloten in de polders heel lang vol bleven staan, en plaatselijk zelfs het land opliepen. Helaas ondervinden we daar nu veel problemen van, o.a. in de vorm van rotte aardappelen in het veld. Het blijft spannend hoe de kwaliteit van de andere producten die we telen zich zal houden.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Vroege start seizoen

We zijn vroeg gestart met het nieuwe teeltseizoen. Vandaag, op 20 maart worden onze eerste percelen bieten gezaaid. De zaaibedbereiding vroeg wat meer tijd en aandacht dan andere jaren. We konden het niet met onze VSS zaaibedbereider klaarrijden, het moest in combinatie met een rotorkopeg. Daardoor konden we dus een stuk zachter over het land rijden en duurt het wat langer, maar het eindresultaat viel gelukkig alles mee. Met de cichorei en de uien wachten we nog even.

Als het goed is starten we begin week 13 met het poten van de aardappelen op de zandpercelen. Eerst de Premieres en daarna de Fontanes.

Momenteel zijn we druk bezig met de ontvangst van ons pootgoed. Helaas is de kwaliteit wisselend.

De wintertarwe is de laatste weken niet echt doorontwikkeld. De kunstmest ligt er nu overal op, dus w.s. zal de tarwe hierdoor weer wat gaan opfleuren.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Aardappelen afleveren

Vandaag worden de laatste Victoria aardappelen geladen uit onze bewaring. Ze worden verwerkt tot frites. In onze andere bewaarcellen hebben we nu nog Agria, Markies en Bintje zitten. Deze zullen tot later in het seizoen worden bewaard.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Eindejaarswerk

Nèt voor 1 december hebben we de moeizame aardappeloogst afgerond. Uiteindelijk is circa 2 hectare in de grond blijven zitten. Het is eigenlijk boven verwachting dat er niet meer aardappelen in de grond zijn blijven zitten. We hebben wel veel extra kosten gemaakt en een deel van de aardappelen zijn direct verwerkt omdat er rot in zat, maar we hebben ze in ieder geval wel geoogst.

Deze week gaan we de laatste 10 hectare bieten van oogst 2013 binnen halen. De laatste partij suikerbieten zal pas in januari 2014 tot suiker verwerkt worden. Om te voorkomen dat de bieten in het land bevriezen worden ze nu gerooid. We kunnen nu ook onder goede omstandigheden het perceel ploegen voor het volgend seizoen. Als de bieten gerooid zijn dekken we deze af met een speciale doek die voorkomt dat ze nat worden, maar toch ademt. Als het harder zou gaan vriezen trekken we er nog een doek overheen om te voorkomen dat de bieten bevriezen.

Het overige najaarswerk is ook bijna afgerond. De wintertarwe is bijna allemaal gezaaid en de laatste percelen worden geploegd. Zo komt het eind van een enerverend jaar al weer snel in zicht. Tijd om de balans op te maken, maar ook om vooruit te kijken waar we kunnen verbeteren om het een volgende keer nog beter te doen…….

Extreem nat

Hoe snel kan het veranderen..... Begin oktober schreven we nog over de goede oogstomstandigheden. De regen van 13 oktober 2013 gooide echter roet in het eten. Er viel meer dan 80 mm op 1 dag en de dagen eromheen viel er ook volop, zodat we meer dan 100 mm in een korte tijd kregen. We zijn de drie dagen daarna alleen maar bezig geweest met greppelfrezen en kraantjes en mankracht met spades om het water van onze percelen af te laten. Op dat moment moesten wij op ons eigen bedrijf nog 60 ha aardappelen rooien. Vorige week hebben we dag en nacht gerooid en een vierrijige bunkerrooier bijgehuurd uit de NOP. Nu begin november hebben we het nog te rooien aardappelareaal terug weten te brengen naar 15 ha. Deze aardappelen zullen we ook niet meer volledig kunnen oogsten. Een deel is al verrot. We hopen er nog wel wat van te kunnen rooien, maar de weerberichten geven nog weinig hoop voor de korte termijn.

Ook de bietenoogst ligt stil door de extreem natte omstandigheden. Laten we hopen dat het weer snel omslaat!

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Najaarswerkzaamheden

Nu is de oogst van de herfstgewassen op ons bedrijf echt begonnen. We hebben de eerste suikerbieten gerooid en daar is ondertussen al suiker van gemaakt. We beginnen dan met percelen waar het later in de herfst te nat kan zijn om te rooien. De opbrengst van deze bieten in tonnen was goed, maar het suikergehalte viel helaas tegen. Hopelijk zorgen de koude nachten en het verder afrijpen van de gewassen ervoor dat de suikergehalte in de rest van de bieten er beter uitziet.

Met de uienoogst zijn we bijna klaar. Afgelopen week hebben we een gedeelte van onze uien in een opslag schuur gereden om van de winter te kunnen leveren. Een ander gedeelte hebben we op het perceel overgeladen op vrachtautos die ze gelijk naar onze klant brengt.

Het grootste gewas op ons bedrijf is aardappelen. De vroege aardappelen zijn al enkele weken geoogst en nu beginnen we met de aardappelen die we opslaan om later te leveren. We hebben de victorias geoogst die telen we voor Nedato en worden onder andere bij Albert Heijn verkocht. Binnenkort beginnen we aan de Agrias die worden gebruikt om friet van te maken. Op dit moment ziet het weerbericht er goed uit, dus proberen we daar zo goed mogelijk gebruik van te maken.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Oogst update

De graanoogst zit er op! Net voor het einde van de maand augustus hebben we de laatste tarwe kunnen dorsen. De opbrengsten waren gemiddeld genomen goed. Nu zijn we druk bezig met het bewerken van de stoppel, mest uitrijden en groenbemester zaaien.

De uien liggen op de meeste percelen nu gestreken, maar hebben op een aantal percelen nog groen loof, dus we hebben ze op ons eigen akkerbouwbedrijf nog niet gerooid. Begin september zullen we wel een start hiermee maken.

De Triplos hebben we eind augustus doodgespoten, dus deze kunnen half september worden gerooid. De Triplo is een concumptie aardappel die we voor Nedato telen. Het is een vroeg ras, waar we nu voor het tweede jaar goede resultaten van zien.

De late aardappelen (Agria, Markies) blijven nog echt achter in opbrengst t.o.v. voorgaande jaren. Laten we hopen dat de prijs het weer goed zal maken! Ook Victoria, die we als tafelaardappel telen, blijft dit jaar achter in opbrengst.

Op onze zandgronden hebben we nog Zorba en Fontane staan. De Zorba is ver afgestorven en zal dus binnen een paar weken wel gerooid worden. De Fontanes laten we nog even doorgroeien, in de hoop dat er nog een mooie opbrengst uitkomt over een paar weken.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Graanoogst

De eerste week van augustus hebben we een begin kunnen maken met de tarwe oogst. Het weer werkt echter niet mee om hier vlot mee door te kunnen gaan, dus afwachten maar wanneer we verder kunnen. Daarnaast is de meeste tarwe dit jaar later rijp dan andere jaren. Op ons bedrijf telen we tarwe voor verschillende doeleinden namelijk baktarwe en voertarwe. Bij de oogst moet deze tarwe een vochtgehalte hebben van maximaal 15%.

Verder hebben we ook een proefveld met verschillende rassen tarwe naast elkaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen we kiezen welke rassen we voor volgend jaar gaan zaaien.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Graszaadoogst

Alhoewel we later van start zijn gegaan dan andere jaren, verloopt de graszaadoogst wel zeer voorspoedig. We hebben bij ons zelf Westerwolds graszaad gedorsen en de opbrengst lijkt goed. We hebben het droog kunnen dorsen, dus het hoefde niet op de droogvloer, iets wat de laatste jaren juist ook vaak nodig was.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Actualiteiten begin juli

Veel gewassen hebben de afgelopen weken het veld dicht gekregen.  Na een koude start van het voorjaar zijn we erg blij met de regen van eind deze maand, omdat het droog aan het worden was.

In het algemeen blijft de loofgroei van de aardappelen wat achter. Als we echter onder de grond kijken zien we dat het daar wel doorgaat. Op de vroegste percelen vinden we al aardappelen van 40mm.
Dit schrijven we terwijl op dit moment de laatste aardappelen van de vorige oogst nog geleverd worden.

De granen staan volop in de aar en zijn waar nodig over bemest. Als zich geen bijzonderheden voordoen is de oogst het volgende moment dat er een machine in het perceel komt.

De suikerbieten leken achter te lopen op het gemiddelde maar toch hebben de meeste percelen op de langste dag het veld dicht.

De uien en de wortelen beginnen nu ook te groeien, onderstaande fotos geven hiervan een beeld.

 

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Update mei 2013

Alle voorjaarswerkzaamheden zijn achter elkaar en goed verlopen. Vandaag, op 8 mei, worden de laatste aardappelen al weer aangefreesd. Tijdens het frezen wordt meteen vloeibare kunstmest met een spuitje toegediend, zodat het dicht bij de aardappel terecht komt. Zie fotos.

De uien en de bieten staan er mooi op. De tarwe en het graszaad beginnen nu door te groeien. De cichorei staat net boven, maar hier moeten nog wat meer zaden kiemen.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Voorjaarswerk mrt-april 2013

2013 kent een bijzonder voorjaar. Door de lange koude en droge periode kon het land wel onder goede omstandigheden zaaiklaar worden gereden De bieten en uien zijn dus inmiddels grotendeels gezaaid. We hebben 8 april ook een start gemaakt met het planten van de aardappelen. Bintje, Triplo en Victoria ziten inmiddels in de grond. Nu is het weer even wachten, want op 11 april ging het regenen en op 12 april heeft het flink gehageld.

In maart hebben we ook aardappelen afgeleverd: Victoria en Innovator. De Bintjes en Agrias zitten nog in de schuur.

De fotos bij dit bericht geven een indruk van de verschillende werkzaamheden in maart en de eerste week van april.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Overname nieuwsbrief

In het kader van de overname van loonbedrijf Verschoor is er een nieuwsbrief uitgebracht. Lees de overname nieuwsbrief op onze site.

Laatste bieten rooien

Deze week zullen de laatste bieten bij klanten in onze regio worden gerooid. Op ons eigen bedrijf hebben we de laatste bieten op 21 november gerooid. Omdat we deze bieten tot begin januari bewaren, hebben we de hoop direct na het rooien ondergedekt met TopTex-vliesdoek (zie de witte rol op de foto). Toen het twee weken geleden ging vriezen, hebben we het CSV -doek daar weer overheen getrokken. Dit doen we nu een paar jaar zo en we hebben hier goede ervaringen mee.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Bietenoogst in volle gang

De bietenoogst is in volle gang en verloopt voorspoedig.

Dit seizoen hebben we een nieuwe ontbladeraar aan onze bietenrooier laten plaatsen.

Hieronder wat fotos van het rooien:

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Twee zwaden uienladen met bunkerrooier

Dit jaar hebben we samen met onze collegas Timmermans en Verschure uienopraapsets voor onze Puma rooier gekocht. Hierdoor kunnen we nu twee zwaden uien tegelijk opladen. Het voordeel hiervan is niet alleen dat het twee keer zo snel gaat, maar ook dat we de bunker kunnen benutten, waardoor er niet continu een kar naast hoeft te rijden. We hebben dus veel meer capaciteit dan dat we voorheen hadden met onze traditionele uienlader.

Deze week hebben we de eerste percelen uien met de nieuwe uienbekken opgeladen. Het is erg goed gegaan. Ook het ombouwen van de rooier valt erg mee: in anderhalf uur tijd hebben we de rooier met 4 man omgebouwd van aardappelen naar uien.

Hieronder ziet u enkele foto’s van het laden om een indruk te geven. De foto’s zijn gemaakt door Ben van Oosterhout.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Stand aardappelen en uien


Tip: Klik op een foto om het onderschrift in beeld te krijgen

Stand van zaken aardappelen

In augustus zijn de Premieres gerooid. Op 1 september hebben we de Zorbas gerooid, waarvan in dit bericht fotos van het verladen te zien zijn.
De Triplos zijn op 3 september gerooid en ingeschuurd.
De Innovators en Victorias hebben we op 3 september doodgespoten. Op de fotos ziet u de stand van het gewas op 2 september.

De Bintjes, Agria en Fontanes stonden nog groener, dus die hebben we nog niet doodgespoten. Gezien de stijgende onderwatergewichten zal dit echter niet lang meer duren, om kwaliteitsproblemen te voorkomen.

Op de fotos zijn proefrooiingen te zien van Bintje en Innovator. Ze zijn gesorteerd in de maten 0-40 mm, 40-50 mm en 50 opw. Bij beide rassen is 3 meter uitgestoken en per monster op de foto gezet.


Stand van zaken uien

Deze week zijn we gestart met het rooien van de uien. Er zijn echter ook nog steeds uien die groen staan, zoals op de foto te zien is, dus die laten we nog even staan.

Tip: Klik op een foto om het onderschrift in beeld te krijgen

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Tarweoogst 2012
>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Graszaadoogst gestart

Na de vele regen in juli is het eindelijk mooi weer geworden en kan het graszaad worden geoogst. Alle percelen worden eerst gemaaid en daarna gedorsen. Het was eerst de bedoeling om een aantal percelen direct van stam te dorsen, maar dit gaat niet meer omdat er te veel ondergras is gegroeid. We beginnen deze week met het dorsen van Westerwolds raaigras, hieronder ziet u een aantal fotos van het maaien hiervan. Daarna zullen we Roodzwenkgras gaan dorsen. En als laatste zal het Engels raaigras volgen.
De laatste foto\'s zijn van het dorsen van Westerwolds raaigras en van het opscheppen van het gedroogde graszaad op een van de droogvloeren bij ons in de schuur.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Oude oogst afleveren en Premieres rooien

De bijzondere situatie doet zich dit jaar voor dat we de aardappelen van de oude oogst nog aan het afleveren zijn en tegelijkertijd de eerste nieuwe aardappelen weer aan het rooien zijn. Nog nooit zaten onze aardappelen na half juli nog steeds in onze bewaring. Toch is nu gebleken dat het mogelijk is, want de Agria’s komen er mooi uit. We hebben er lang op moeten wachten, maar gelukkig is de markt zo op het einde van het seizoen nog een beetje aangetrokken.

De aardappelen die we aan het rooien zijn, zijn Premières op zandgrond. Het rooien gaat door de natte omstandigheden nog moeizaam. Onze eigen Premières zijn nog niet zover om te rooien. Qua sortering en kilo’s moet er eerst nog een paar weken wat bij groeien en het OWG is ook nog te laag. Het rooien van onze eigen aardappelen zal dus een paar weken later starten dan vorig jaar.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Begin juni: rondje gewassen

Het heeft even geduurd, maar de problemen op de website zijn opgelost! Daarom bij deze alsnog een berichtje van begin juni:

Na de natte periode hebben we een warme en droge periode eind mei gekend. Daardoor hebben we  de laatste aardappelen kunnen frezen op 25 mei. Dit waren Agria’s die, zoals te zien op de foto’s hieronder,  al  boven stonden.

De andere foto’s zijn van de Victoria’s. Op deze foto’s ziet u de stand van het gewas op 26 mei.    

Waar nodig zijn eind mei de vooreinden en geren van de bieten geschoffeld.  Hieronder enkele foto’s hiervan.

De tarwe is eind mei in de aar gekomen. Het gewas staat er mooi bij.

Begin juni is het weer erg nat. Er is de eerste dagen al meer dan 50 mm regen gevallen.

De laatste foto’s zijn gemaakt op 8 juni, van het ras Triplo. Dit ras telen we voor de tafel aardappelmarkt. Het ras begint nu aan de knolzetting.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Technische problemen website

In juni hebben we technische problemen met de website gehad, waardoor we  een maand lang geen nieuws updates hebben kunnen doen. De problemen zijn inmiddels verholpen, dus we zullen er weer naar streven regelmatig een bericht en/of nieuwe fotos te plaatsen!

Voorjaarswerk deel 2

Het jaar begon dit jaar vroeg. Voor 1 april zaten vrijwel alle bieten en uien in de grond in onze regio. Onze eigen uien hebben we op 27 maart onder goede omstandigheden kunnen zaaien.
Ook met het zetten van de aardappelen waren we vroeg begonnen dit jaar, maar uiteindelijk was het toch nog 21 april toen de laatste eigen aardappelen de grond in gingen. Voor een deel kwam dit omdat we dit jaar meerdere partijen pootgoed terug moesten sturen wegens kwaliteitsproblemen en voor een deel door de regen die tussendoor gevallen is.
Momenteel (begin mei) is het te nat om de aardappelruggen aan te frezen. Gelukkig geldt dit alleen voor de klei, want op de zandpercelen hebben we de aardappelen tijdens het zetten ook meteen aangeaard. De Premieres en de Zorba s komen nu net uit. Door de kou heeft dit dus nog best lang geduurd, want ze waren op 21 en 22 maart al geplant.

Bij dit bericht ziet u fotos van het klaarrijden van het uienland, het zaaien van de uien door Loonbedrijf van Wijgerden en het zetten van de aardappelen op de klei.

En tenslotte nog een foto van onze nieuwe medewerker Ramon Verboom. Ramon is bij ons komen werken in maart. Hij volgt Peter de Lint op, die voor zichzelf is gaan werken als zzp-er. Via deze weg willen wij Peter bedanken voor de fijne samenwerking die we de afgelopen drie jaren hebben gehad.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Demo John Deere 6210 R

Begin april hebben we een paar dagen in een vario kunnen rijden, ditmaal was het een John Deere. Het gaat om een 6210 R die beschikbaar werd gesteld door de firma Geert Jan de Kok BV uit Etten-Leur.

Voor een impressie: zie de foto’s bij dit bericht.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Voorjaarswerkzaamheden

Door het mooie weer zijn we inmiddels volop gestart met de voorjaarswerkzaamheden. Op 21 maart hebben we de eerste bieten op de klei gezaaid en hebben we ook de eerste aardappelen op het zand gezet. Op het zand planten we dit jaar Premiere, Zorba en Fontane. Achter de zetter hangt een aanaardkap, zodat we in een werkgang klaar zijn.

Verder zijn we bezig met de ontvangst van al het pootgoed, kunstmest strooien en land klaarmaken. Bij dit bericht zijn een aantal fotos van de verschillende voorjaarswerkzaamheden geplaatst.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Winterse plaatjes

Op 3 feb viel er een flinke hoeveelheid sneeuw in Raamsdonk. Dus een gelegenheid om wat mooie fotos vast te leggen, waarvan hieronder een impressie. 

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Winterwerk en kerstgroet

Het jaar loopt ten einde. Tot en met november hebben we vrijwel alle werkzaamheden onder ideale weersomstandigheden kunnen uitvoeren. De decembermaand verloopt heel wat natter.  We zijn dan ook nog niet klaar met het rooien van de bieten bij onze klanten. Op de klei zijn wel alle bieten gerooid, maar op het zand moeten we nog zo’n 15 hectare rooien. De foto’s bij dit bericht zijn nog van het rooien in november.

Verder is alles geploegd en gezaaid en is het werk op het land dus klaar. Nu dus tijd om alle machines en tractoren schoon te maken en na te kijken. En op kantoor de administratie weer bij te werken……. Nog genoeg te doen dus, want voor we het weten is het weer voorjaar!

Wij wensen u fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en vooral een gezond 2012 toe!

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Demo New Holland T7 220

De afgelopen week hebben we weer in een vario kunnen rijden, ditmaal een New Holland. Het gaat deze keer om een New Holland T7 220 van de firma ZHE te Heijningen.

Voor een impressie: zie de foto’s bij dit bericht.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Fotos najaarswerkzaamheden

Dit keer wat verschillende fotos van uiteenlopende najaarswerkzaamheden in september en oktober. In het fotoalbum onder het kopje aardappelen hebben we nog wat nieuwe fotos geplaatst van de aardappeloogst.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Fotos uien rooien, laden, inschuren en afleveren
>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Demo Deutz TTV 620

De afgelopen weken hebben we gereden in een demo trekker van de firma Bayens. Het is een vario, type Deutz Agrotron TTV 620.

Voor een impressie: zie de foto’s bij dit bericht.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Erkend leerbedrijf

Ons bedrijf is sinds kort erkend als leerbedrijf door de instantie Aequor. Dat betekent dat we geschikt
zijn bevonden om het praktijkgedeelte te verzorgen van een mbo-opleiding of van een vmbo-
leertraject.

De erkenning is verleend voor mbo-kwalificaties:
- mbo 3: Vakbekwaam medewerker gemechaniseerd loonbedrijf (97150)
- mbo 3: Vakbekwaam medewerker teelt (97670)
- mbo 4: Manager gemechaniseerd loonbedrijf (97032)
- mbo 4: Manager teelt (97681)

Vandaag is de eerste stagiair bij ons begonnen.

Ons certificaat van Aequor is op deze site terug te vinden in het menu via 'Bedrijf' en
dan 'Certificaten'.

Start bieten rooien

Nadat op 2 september de suikercampagne al weer is gestart, zijn ook wij vandaag gestart met het
rooien van de bieten bij klanten. De rooier is zoals elk jaar uitgebreid nagekeken en waar nodig zijn er
onderdelen vervangen (zie foto).

Eind augustus organiseerde het IRS de Top Praktijktraining voor machinisten van bietenrooiers
uit het hele land. Van elk merk werden de belangrijkste punten doorgelicht. Ard-Jan heeft deze
bijeenkomst bijgewoond met als doelstelling de kwaliteit van ons rooiwerk waar nodig nog verder te
optimaliseren.


Bekijk een impressie van de cursus in het bericht van het IRS het kopje nieuws op www.irs.nl.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Oude tijden herleven......

Zoals beloofd zouden we foto's van vroeger inscannen en op de site plaatsen. Hier is vandaag een begin mee gemaakt!

In het Fotoalbum op deze site kunt u onder het kopje "Historie" de foto's terug vinden.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Laatste graan voor de regen gedorsen

Op zondag 21 augustus hebben we de laatste tarwe van het eigen bedrijf kunnen dorsen. Een groot deel van het stro hebben we maandag nog kunnen persen. In de nacht van maandag op dinsdag is er weer veel regen gevallen, dus we liggen er nu weer even uit. Voor onze klanten die nog moeten dorsen hopen we dat het weer snel weer zal omslaan.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Demo Case Puma CVX 225

In week 33/34 rijden we in een demo trekker van de firma Evax. Het is een vario, type Case Puma CVX 225. Dat is dus even wat anders dan de groene trekkers die we gewend zijn.  Voor een eerste impressie: zie de foto’s bij dit bericht.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

1-8: Eerste tarwe gedorsen

Op 1 augustus hebben we een start kunnen maken met de tarwe oogst, voor het eerst met de nieuwe CX-combine. Het ging om een perceel Bristol dat vroeger gezaaid was dan onze andere tarwepercelen. In juli waren delen van het perceel reeds plat gegaan door de vele regen. Met een opbrengst van 9 ton per hectare viel het resultaat echter nog niet tegen. Het stro hebben we tussen de buien door nog mooi kunnen persen.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Extreme regen veroorzaakt overlast

Extreme regen veroorzaakt overlast in diverse gewassen. Helaas hebben de stamslabonen momenteel last van wateroverlast als gevolg van de hevige regenval in week 28.

>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Diverse vernieuwingen in het machinepark

In het jaar 2011 zijn er enige vernieuwingen geweest in ons machinepark. De vernieuwingen zijn:

  • Andere uienrooier en loofklapper (Holaras)
  • Andere combine (New Holland CX 820)
  • Nieuwe stortbak (Miedema MH240), duoband (Miedema TAT161) en transporteur (Miedema KT95) afgeleverd
  • Nieuwe karren afgeleverd (Miedema Stronga BL 700)
>> Bekijk de foto's bij dit bericht

Aan de slag met GPS

In het voorjaar van 2011 zijn we gaan werken met GPS RTK (Trimble autopilot) op onze tractoren. Hierdoor kunnen we werken op 2cm nauwkeurig.

Adres

Landbouwbedrijf Oomen
adres Kerklaan 15
4944 VA Raamsdonk
telefoon 0162 - 515 262
fax 0162 - 693 937
email info@oomenlandbouw.nl

Nieuws